GRUP LA PAU
  • Spanish
  • Català
  • Basque
ACCESOS
ambulancies no asistencials

Tot el que necessites saber sobre les ambulàncies no assistencials

Saps que existeixen diferents tipus d’ambulàncies en funció del seu ús i els seus tripulants? Tendim a pensar que totes les ambulàncies que veiem pel carrer són del mateix tipus, però no és així. De manera senzilla podem afirmar que existeixen dues grans divisions segons la seva funció concreta: ambulàncies assistencials i ambulàncies no assistencials.

Com acabem de comentar, la classificació més bàsica d’ambulàncies que podem trobar es realitza tenint en compte la possibilitat d’assistència en carretera. En aquest article abordarem les característiques de les ambulàncies no assistencials.

Què són les ambulàncies no assistencials?

Les ambulàncies no assistencials no compten amb les condicions necessàries per a l’assistència sanitària mentre el vehicle es troba en moviment.

Són utilitzades en el transport de pacients que per prescripció mèdica així ho necessitin, sempre que no es prevegi la necessitat d’assistència sanitària durant el trajecte. Per tant, no s’utilitza en casos greus en els quals el pacient pot sofrir riscos vitals ni en casos on la seva malaltia es pugui agreujar durant el trajecte.

L’ús més habitual d’aquestes ambulàncies és per a traslladar pacients a rehabilitació, altes hospitalàries, consultes programades, revisions, cures, tractaments d’hemodiàlisis i petites lesions.

Classes d’ambulàncies no assistencials

Dins del grup d’ambulàncies no assistencials, podem subdividir-les en dues categories:

  • Classe A1 – En aquestes es transporta als pacients en llitera, butaca o cadira de rodes, però no es requerirà assistència vital durant el trajecte. Es tracta d’un transport sanitari d’ús individual, però pot albergar a més a un acompanyant.

Aquests vehicles solen ser carrossats sobre furgonetes de menor grandària que la resta, perquè l’habitacle posterior és ocupat únicament per una llitera i un o dos seients. Algunes entitats públiques i empreses privades del sector les utilitzen de major grandària per assumptes relacionats amb la gestió de la flota.

  • Classe A2 – S’utilitzen per al transport col·lectiu de persones, sense caràcter d’urgència. La seva infraestructura està habilitada perquè puguin anar còmodament assegudes diverses persones, amb el que la disposició interior d’aquest vehicle és diferent a la d’una ambulància convencional.

El transport col·lectiu en aquestes ambulàncies es podrà realitzar sempre que els pacients no sofreixin malalties infeccioses o contagioses.

El seu servei habitual és recollir en diferents domicilis un nombre determinat de malalts en rutes programades, per a traslladar-los als centres sanitaris i hospitals.

En aquest cas, les furgonetes emprades són de major grandària, sent opcional en aquesta categoria la inclusió de llitera. Generalment l’habitacle posterior inclou cinc seients i llitera i/o rampa hidràulica per a cadira de rodes.

Dotació de personal en ambulàncies no assistencials A1 i A2

Els dos tipus d’ambulàncies necessiten la mateixa dotació de personal. Hauran de comptar, almenys, amb un conductor que tingui, com a mínim, el certificat de professionalitat de transport sanitari. Quan el tipus de servei ho requereixi, les ambulàncies no assistencials també podran comptar amb un ajudant amb la mateixa qualificació.

 

En cas de requerir servei de transport sanitari en ambulàncies no assistencials compta amb nosaltres. Ens avalen més de 35 anys d’experiència. Contacta’ns!