GRUP LA PAU
  • Spanish
  • Català
  • Basque
ACCESOS

Com són i quan s’utilitzen les ambulàncies no assistencials?

Sovint, quan veiem una ambulància pel carrer, tendim a pensar que està traslladant un pacient en estat greu cap a l’hospital o està de camí a un accident. Tot i això, cal saber que no sempre les ambulàncies assisteixen el pacient en ruta. És el cas de les ambulàncies no assistencials que, com bé indica el seu nom, no donen assistència al pacient mentre estan en ruta. A continuació, t’expliquem les principals característiques de les ambulàncies no assistencials, com són i quan s’utilitzen.

Com t’hem avançat anteriorment, les ambulàncies no assistencials o convencionals són aquelles que s’utilitzen per a la prestació de serveis de transport sanitari no urgent (TSNU) tant per a particulars com col·lectius. Això vol dir, que no tracten al pacient mentre està en ruta. Així, per exemple, un trasllat en ambulància no assistencial és aquell d’un pacient amb la cama trencada des de casa seva fins al centre de rehabilitació o el trasllat entre hospitals d’un pacient que s’ha de fer una prova concreta en un altre centre.

Tipus d’ambulàncies no assistencials

Les ambulàncies no assistencials són del tipus A i es classifiquen en:[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Ambulàncies individuals o A1: Són vehicles adaptats per al trasllat d’un únic pacient no urgent. Normalment es tracta del trasllat programat de pacients a centres mèdics o altes hospitalàries. Aquest tipus d’ambulància compten amb un equip format pel conductor tècnic d’emergències sanitàries (TES) i els tècnics sanitaris d’emergències (TES).

Ambulàncies col·lectives o A2: Són vehicles adaptats per al trasllat de diversos pacients al mateix moment que no requereixen cap urgència. Aquest tipus de vehicle està adaptat al transport col·lectiu de persones amb algun tipus de dificultat motriu -mobilitat reduïda- que necessiten tractaments específics com, per exemple, diàlisi o bé rehabilitació.

Aquest tipus d’ambulància compten amb un equip format pel conductor tècnic d’emergències sanitàries (TES), un auxiliar amb certificat professional de transport sanitari i els tècnics sanitaris (TES).