GRUP LA PAU
  • Spanish
  • Català
  • Basque
ACCESOS
formacion

La importància de la formació a Grup La Pau

La formació és un aspecte imprescindible en multitud de sectors. No obstant això, en l’àmbit sanitari la formació cobra encara més importància. Això es deu al fet que es tracta d’un sector, on la reestructuració i els canvis són constants.

Per aquest motiu, des de Grup La Pau apostem per una formació contínua de tots els professionals.

 

El compromís de Grup La Pau 

En els seus inicis, fa 35 anys, un grup de professionals i amics va unir els seus esforços per a desenvolupar, amb il·lusió i valentia, un projecte dins de l’àmbit de les empreses de transport sanitari que tingués una destacada vocació de servei ciutadà. Així es va fundar, en 1983, Grup La Pau a Badalona.

Actualment, la família ha crescut fins a aconseguir els 75 socis i una plantilla de 1120 treballadors.

El seu àmbit d’actuació també s’ha ampliat considerablement i Grup La Pau s’ha convertit en un referent en la prestació de serveis de transport sanitari, adaptat i serveis preventius.

Aquest escenari i el propòsit de prestar un servei sociosanitari de qualitat fan que la formació sigui un element clau en la cooperativa, que no es pot obviar.

Per a Grup La Pau és primordial comptar amb un equip format i al corrent de les últimes tècniques i sistemes, així com ser capaços de posar a la disposició de tots els treballadors els recursos convenients per a la millora contínua dels processos. Tot enfocat a aconseguir la màxima qualitat.

Dins d’aquesta formació també ha d’haver-hi espai per a la formació psicològica. Aquest àmbit és fonamental, sobretot per als nostres TES, ja que dins de les seves funcions han de saber calmar i comunicar la situació que es troben tant als pacients com als seus acompanyants.

 

Coneix la nostra Escola de Formació

A Grup La Pau comptem amb una Escola de Formació en la qual participen diversos instructors acreditats en suport vital per la European Resuscitation Council i el Institut d’Estudis de la Salut.

Altres participants de la nostra Escola de Formació són:

  • Tècnics en transport sanitari
  • Infermers en actiu experts en urgències i emergències
  • Diplomats
  • Enginyers
  • Tècnics de prevenció de riscos laborals
  • Experts en relacions laborals

Tots ells s’encarreguen de desenvolupar les formacions internes per a la nostra plantilla.

 

Les nostres sessions formatives 

Cal destacar que, des de Grup La Pau, també oferim formació a entitats públiques, privades i particulars.

L’equip docent, esmentat anteriorment, desenvolupa sessions formatives a aquestes institucions.

Actualment, prestem dos cursos de formació per a entitats externes. Es tracta dels Cursos Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA) i els Cursos de Primers Auxilis.

Mentre el primer té com a objectiu oferir una formació per a l’acreditació de personal autoritzat per a usar el desfibril·lador, el segon és una formació destinada a dominar aspectes bàsics de primers auxilis en cas d’emergència.

 

Formació en cursos

Una mostra de la nostra ferma aposta per la formació són els nombrosos cursos en els quals participem per a adquirir amplis coneixements.

Des de la cooperativa oferim, de manera regular, formació a la nostra plantilla sobre nous codis de conducta i tracte assistencial, així com en l’actualització de protocols i instruccions per a la millora en l’atenció i el transport sanitari.

Un exemple recent és el Curs de Conducció Eficient impartit pel RACC, al qual, des de finals d’abril, ha assistit la nostra plantilla.

Entre els objectius d’aquest curs en concret, es troben detectar i corregir hàbits, reduir l’emissió de gasos contaminants, estalviar combustible, aprendre noves tècniques de conducció i prendre consciència de la necessitat d’un canvi al volant.

D’aquesta manera, els nostres treballadors tenen les capacitats necessàries per a conduir l’ambulància d’una manera més eficient i sostenible.

Un altre exemple de cursos són les formacions sobre suport tècnic i logístic en trasllats d’alta complexitat amb ECMO, molt útils especialment per als Tècnics d’Emergències Mèdiques.

En definitiva, la formació, les persones i la vocació de servei ciutadà són els eixos principals de GrupLa Pau.