GRUP LA PAU
  • Spanish
  • Català
  • Basque
ACCESOS
transport sanitari

Què fer per a disposar de transport sanitari?

El transport sanitari és un àmbit poc conegut per a moltes persones que es troben amb aquesta necessitat i desconeixen en quines situacions i de quina manera es pot sol·licitar aquest tipus de servei.

Grup La Pau comptem amb una consolidada trajectòria en la prestació de serveis de transport sanitari. La nostra flota de 427 vehicles sanitaris està condicionada per al transport sanitari urgent, no urgent, transport adaptat i serveis preventius.

Per aquest motiu, volem respondre, amb aquest article, totes les preguntes que es plantegen en el moment de contractar un servei de transport sanitari.

En què consisteix el transport sanitari?

En primer lloc, és important definir el concepte de transport sanitari. Aquest consisteix en el trasllat de persones amb alguna malaltia o un accident que els impedeix utilitzar un transport ordinari. El transport sanitari es realitza amb vehicles adaptats per a aquest fi.

El transport sanitari pot classificar-se en diferents tipus, segons l’estat i la gravetat del pacient:

Transport sanitari urgent

Aquest servei de transport sanitari es basa en el trasllat de pacients, malalts o accidentats, que es troben en una situació crítica i de gravetat. La finalitat és transportar a la persona fins al centre hospitalari més pròxim en el menor temps possible i amb les majors garanties.

Grup La Pau utilitzem diferents unitats mèdiques per a aquesta mena de serveis. Per exemple, les Ambulàncies de Suport Vital Avançat, les Ambulàncies de Suport Vital Intermedi o les Ambulàncies de Suport Vital Bàsic, entre altres.

Transport sanitari no urgent

Es tracta d’un servei de transport sanitari que consisteix en el trasllat especial de pacients que pateixen d’alguna impossibilitat física o per causes mèdiques a un centre mèdic o de rehabilitació. Es caracteritza perquè se sol·licita amb antelació per a permetre adequar els recursos disponibles.

Com i quan disposar de transport sanitari?

El transport sanitari és un tipus de servei que es pot utilitzar quan el seu metge valori que existeix impossibilitat física o altres causes exclusivament mèdiques que li impedeixin o incapacitin a utilitzar el transport ordinari.

A més, és important conèixer les emergències mèdiques més comunes en les quals hem de sol·licitar una ambulància com a malalties cardiovasculars, problemes respiratoris, desmais o ictus, entre altres.

En el moment de sol·licitar un servei de transport sanitari és essencial oferir una descripció detallada de l’accés al lloc, punts de referència i la direcció exacta a la qual cal acudir. D’aquesta manera, es facilita la prestació del servei.

Si necessites algun dels nostres serveis de transport sanitari, et recomanem posar-te en contacte amb Grup La Pau trucant al nostre telèfon de contacte o emplenant el formulari. El nostre equip atendrà la teva sol·licitud.

 

Quin és el nostre àmbit territorial d’actuació en transport sanitari?

Cal destacar que l’àrea d’influència de transport sanitari de Grup La Pau es troba a Catalunya i Euskadi. De fet, en els seus inicis, la cooperativa prestava els seus serveis únicament a Badalona i els voltants. No obstant això, l’any 2000 es va adjudicar el transport sanitari del Servei Català de Salut. Per aquest motiu, és la concessionària exclusiva d’àrees com el Barceloní Nord o la costa del Maresme.

Actualment, Grup La Pau també presta els seus serveis a l’Ajuntament de Barcelona, Badalona, l’Hospitalet de Llobregat, Sabadell o Malgrat de Mar, entre molts altres. Pel que fa a l’àmbit territorial d’actuació en transport sanitari és considerablement ampli.

L’experiència de Grup La Pau en el transport sanitari

A Grup La Pau ens avalen més de 35 anys d’experiència en el món sanitari i del transport. Estem compromesos i treballem per un servei sociosanitari eficient, de qualitat i responsable. Si tens qualsevol sol·licitud, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres.