GRUP LA PAU
  • Spanish
  • Català
  • Basque
ACCESOS
transporte en ambulancia

Transport en ambulància, tot el que has de saber

Es coneix com a ambulància al vehicle que té com a propòsit el transport de persones ferides o malaltes, des de o entre centres hospitalaris, lloc en el qual se li administra l’ajuda professional. A Grup La Pau oferim servei de transport en ambulància o transport sanitari, i estem especialitzats tant en el transport urgent com en el no assistencial.

Serveis oferts per les ambulàncies

A més del transport en ambulància a hospitals o centres mèdics, com hem comentat anteriorment, també es poden donar casos en els quals el servei ofert per les ambulàncies es trobi enfocat únicament a brindar atenció al pacient en el lloc de l’accident, sense que aquest tingui la necessitat de ser traslladat.

Hem de destacar que les ambulàncies es troben equipades amb els més avançats equips tecnològics per a poder oferir la millor ajuda als pacients que ho requereixin.

Les ambulàncies, així com els seus tècnics, per la preparació de la qual disposen, tenen la capacitat d’oferir a una persona ferida o malalta, una primera atenció d’urgència, que seguirà posteriorment amb el seu ingrés a l’hospital.

Si bé és cert que la raó de ser d’una ambulància és la de transportar i atendre pacients o ferits, avui dia existeixen algunes que solament s’enfoquen al transport en ambulància de pacients que no poden moure’s per si mateixos. Aquest tipus de vehicles no estan igualment equipats que les ambulàncies de transport urgent, per la qual cosa no poden oferir aquesta atenció.

Tipus de transport en ambulància

Segons l’àmbit d’acció podem distingir entre diversos tipus de vehicles:

  • Transport en ambulància primari – es transporta al ferit des del lloc de l’accident fins al centre d’atenció hospitalària.
  • Transport en ambulància secundari – el trasllat del pacient es realitza des d’un centre a un altre, en el qual s’ha de completar l’atenció assistencial.
  • Transport sanitari d’emergència – aquest transport ha de realitzar-se amb prioritat, ja que d’ell depèn el retard en el diagnòstic o tractament. S’usa per al transport de pacients en estat crític.
  • Transport sanitari programat – aquest tipus de transport en ambulància es planifica amb almenys 24 hores d’antelació.

Classes d’ambulàncies

A més, trobem diferents tipus d’ambulàncies segons el servei que necessitem oferir al pacient:

  • Ambulància bàsica – unitat d’intervenció amb equip específic de resposta inicial. Aquest tipus de vehicle està dotat d’un auxiliar d’infermeria o tècnic d’atenció sanitari.
  • Ambulància mecanitzada – unitat d’intervenció amb equip avançat. Aquesta ambulància està dotada amb un metge, un infermer i un auxiliar d’infermeria o tècnic sanitari.
  • Ambulància de trasllat neonatal – aquest vehicle és com l’ambulància mecanitzada, però està dotada d’instruments com la cambra de Hood neonatal o incubadora portàtil.

El personal encarregat de l’ambulància de cada torn haurà de comprovar l’estat de la mateixa abans de sortir amb l’equip a oferir el servei de transport en ambulància. També haurà de complir amb les normes de seguretat de conducció i utilitzar de forma adequada les llums i sirenes del vehicle. S’ha de seleccionar la ruta més oportuna per a arribar el més ràpid i més bé possible fins al lloc de l’accident.

En cas de requerir servei de transport en ambulància compta amb Grup La Pau. Ens avalen més de 35 anys d’experiència.

Contacta’ns!