GRUP LA PAU
  • Spanish
  • Català
  • Basque
ACCESOS
recomendaciones parada cardiorrespiratoria

Recomanacions d’actuació davant una parada cardiorespiratòria en el context de la infecció per Covid-19

Davant l’actual context de la infecció per Coronavirus SARS-CoV-2, ja siguis personal sanitari o no sanitari, actuant com primer intervinent davant una parada cardiorespiratòria, s’han d’extremar les precaucions i la seguretat personal a l’hora de realitzar una RCP (reanimació cardiopulmonar).

Com realitzar la RCP durant la pandèmia?

El Consell Europeu de RCP ha realitzat unes modificacions en el seu protocol per a actuar davant una parada en el context del Covid-19, per la qual cosa des de Grup La Pau us hem preparat un petit vídeo amb els passos a seguir per a realitzar aquesta reanimació cardiopulmonar:

Durant la RCP es poden generar secrecions respiratòries que poden contagiar al primer intervinent. Si ens trobem davant aquesta situació, hem de ser conscients dels riscos potencials, així com prendre mesures per a evitar una possible infecció.

És important recordar que si una persona en parada cardiorespiratòria no rep maniobres RCP, perd aproximadament un 10% de capacitat de supervivència per cada minut, més si no podem aplicar-li un desfibril·lador automàtic que es trobi a prop. És important també traslladar la necessitat que l’educació en reanimació es realitzi d’una forma ordinària en diferents col·lectius que treballen amb persones vulnerables, així com sigui inclosa en el currículum escolar dels centres educatius.

Com més ràpid i millor s’actuï, més probabilitats hi ha de salvar una vida.