GRUP LA PAU
  • Spanish
  • Català
  • Basque
ACCESOS
ambulancies per a esdeveniments esportius

Quines ambulàncies necessites per a esdeveniments esportius?

Les ambulàncies en esdeveniments esportius en les quals participin un important nombre de persones són imprescindibles. Des de Grup La Pau posem a la vostra disposició ajuda tècnica, ja que ve marcat en la normativa d’esdeveniments esportius quan s’ha de realitzar la contractació de serveis preventius per a aquesta mena d’esdeveniments.

En aquests esdeveniments hem de tenir en compte una sèrie de riscos associats, per la qual cosa es fa necessari tenir suport sanitari per a prevenir possibles danys als participants i, per tant, l’organització ha de comptar amb un mínim d’ambulàncies per a esdeveniments esportius.

Quan necessito una ambulància per al meu esdeveniment

El compliment de la normativa d’un esdeveniment està en mans de l’organitzador, qui ha d’assegurar-se de contractar els serveis preventius de cobertura sanitària que dicta la llei segons les característiques del seu esdeveniment.

L’esdeveniment ha d’avaluar-se per a determinar el tipus de dispositiu i el personal sanitari que requereix, així com per a determinar si també es pot necessitar un punt mèdic avançat.

Quantes ambulàncies es necessiten?

La dotació sanitària obligatòria per a un esdeveniment esportiu és la següent:

  • En esdeveniments en els quals participen fins a 750 persones, entre els quals s’inclouen participants i públic – han de comptar amb un metge i una ambulància.
  • En esdeveniments amb una participació de 750 a 1750 persones – s’ha de comptar amb dos metges, dos socorristes i dues ambulàncies.
  • I en esdeveniments amb una participació major – per cada 1000 participants addicionals s’ha d’afegir una dotació, és a dir, un metge i una ambulància.

Tipus d’ambulàncies per a esdeveniments esportius

Les ambulàncies que s’usen en aquesta mena d’esdeveniments són les anomenades ambulàncies assistencials. Es poden usar dels dos tipus que existeixen: ambulàncies assistencials classe B i ambulàncies assistencials classe C.

En esdeveniments esportius de més envergadura pot ser aconsellable instal·lar un lloc mèdic avançat (PMA). Aquest és un hospital de campanya que permet atendre, de manera simultània, a un elevat nombre de persones amb problemes de salut, facilitant així el seu triatge per a la seva posterior estabilització o trasllat a un centre mèdic.

Cobertura sanitària d’esdeveniments de Grup La Pau

Cada esdeveniment esportiu és diferent, per la qual cosa des de Grup La Pau oferim una assistència sanitària individualitzada i personalitzada per a cada client.

Abans de l’esdeveniment hem de programar una cita per a comprovar el pla de seguretat sanitari de l’esdeveniment. El nostre equip fa un minuciós treball d’anàlisi prèvia a la realització de l’esdeveniment, amb l’objectiu de considerar tots els possibles riscos i oferir una ràpida resposta a cadascuna de les necessitats que es presentin, bé resolent-les in situ o efectuant el trasllat immediat a urgències en cas de diagnòstic o tractament hospitalari.