GRUP LA PAU
  • Spanish
  • Català
  • Basque
ACCESOS
ambulàncies no assistencials

Què són les ambulàncies no assistencials?

Tots sabem què són les ambulàncies i quina és la seva funció, però sabies que es poden classificar segons l’ús que se’ls doni i el tipus de tripulants que porti? Diàriament ens creuem amb aquests diferents tipus d’ambulàncies pels carrers de la nostra ciutat, i cadascuna d’elles compleix amb una funció específica segons la seva classificació. De manera senzilla podem afirmar que existeixen dues grans divisions: ambulàncies assistencials i ambulàncies no assistencials.

Aquesta classificació més bàsica es realitza tenint en compte la possibilitat d’assistència en carretera. A Espanya existeix una normativa que regula el tipus de transport sanitari existent al país, així com les característiques tècniques, l’equipament sanitari i la dotació de personal que han de complir cada tipus d’ambulància.

En aquest article volem parlar sobre les ambulàncies no assistencials, les seves característiques i els requisits que han de complir.

Trasllat de pacients no urgent

Aquest tipus d’ambulàncies tenen com a funció transportar a pacients a centres hospitalaris o mèdics, però no estan condicionades per a donar-los atenció mèdica durant el trasllat.

Les ambulàncies no assistencials s’usen per a oferir transport a pacients que ho requereixin per prescripció mèdica i que no requereixin d’assistència sanitària durant la ruta. Per tant, no s’utilitzen en casos greus en els quals el malalt pugui sofrir riscos vitals.

L’ús més habitual d’aquestes ambulàncies és per a traslladar pacients a rehabilitació, consultes programades, altes hospitalàries, cures, revisions, tractaments d’hemodiàlisis i petites lesions.

Classes d’ambulàncies no assistencials

Dins del grup d’ambulàncies no assistencials podem trobar dos subtipus més de vehicles:

  • Ambulàncies no assistencials classe A1 – Aquest tipus de transport s’utilitza per a traslladar al pacient amb llitera, i per tant és un transport sanitari d’ús individual. Aquestes serien les ambulàncies convencionals.
  • Ambulàncies no assistencials classe A2 – Aquest tipus de transport s’utilitza per al trasllat col·lectiu de pacients, sempre que els pacients no sofreixin de malalties que siguin contagioses o infeccioses.

Totes dues classes d’ambulàncies no assistencials han de comptar amb el mateix personal: un conductor certificat en la conducció de transport sanitari o tècnic en emergències sanitàries (TES). A més, si fos necessari, aquest tipus d’ambulància també podria comptar amb un ajudant sanitari.

En cas de requerir servei de transport sanitari en ambulàncies no assistencials compta amb nosaltres. Ens avalen més de 35 anys d’experiència. Contacta’ns!