GRUP LA PAU
  • Spanish
  • Català
  • Basque
ACCESOS

Què són les ambulàncies bariàtriques?

La flota de Grup La Pau està formada per un total de 178 vehicles sanitaris, perfectament preparats per a la prestació de serveis de transport sanitari urgent, no urgent, transport adaptat i preventius. D’aquesta manera, en funció del tipus de servei a prestar s’utilitzen unes ambulàncies o altres. A continuació, ens fixarem en les ambulàncies bariàtriques, què són, com són i quan s’usen. Som-hi!

Tot el que has de saber sobre les ambulàncies bariàtriques

Les ambulàncies bariàtriques s’utilitzen tant per al transport sanitari urgent com no urgent de pacients. Conegudes també com a UVI bariàtriques són vehicles dissenyats per al trasllat, de manera confortable i amb assistència mèdica, de pacients amb obesitat mòrbida o un pes superior als 150 quilos.

Aquest tipus de vehicles disposen d’un conjunt de llitera elèctrica i raïl mòbil amb una elevada capacitat de càrrega igual o superior als 300 quilos, incorporant un sistema d’ancoratge. A més, acostumen a ser una mica més grans en comparació en comparació a altres vehicles sanitaris. Gràcies a les ambulàncies bariàtriques és possible traslladar pacients amb obesitat amb la màxima garantia i al seu torn comoditat.

Les ambulàncies bariàtriques són una modalitat molt utilitzada en països com els Estats Units o el Canadà, on un percentatge elevat de la població pateix problemes de pes. A casa nostra també són presents, encara que en menor quantitat i el seu ús no és tan habitual.

Aquesta tipologia d’ambulàncies també s’utilitza per al transport neonatal, és a dir, per al trasllat de nounats, perquè incorporen una incubadora i garanteixen un trajecte amb la màxima seguretat.

Altres ambulàncies

Ara que ja coneixem què són i com s’utilitzen les ambulàncies bariàtriques, farem un petit repàs per les altres tipologies d’ambulàncies.

Per al transport sanitari urgent tenim:

  • Ambulàncies assistencials de suport vital bàsic (SVB)
  • Ambulàncies assistencials de suport vital avançat

En el cas del transport sanitari no urgent trobem:

  • Ambulàncies no assistencials individuals
  • Ambulàncies no assistencials col·lectives