GRUP LA PAU
  • Spanish
  • Català
  • Basque
ACCESOS
unitat svb

Què és una ambulància o unitat SVB?

Aquest mes de juliol comença el reforç estacional de la unitat SVB de Labastida en Araba. Però, saps en què consisteix el servei que pot oferir una unitat SVB, o el que és el mateix, una ambulància assistencial de suport vital bàsic?

T’ho expliquem en el següent article:

Què és una unitat SVB?

Una unitat SVB és com es coneix a Espanya a les ambulàncies de suport vital bàsic. Estan destinades a respondre de manera ràpida a qualsevol accident.

La seva principal funció és la d’atendre les urgències i emergències extrahospitalàries en l’origen, així com traslladar als pacients que ho requereixin en les adequades condicions clíniques de suport i manteniment fins al centre hospitalari o mèdic. Aquest tipus d’unitats SVB formen part dels equips d’alerta i prevenció en situacions de risc d’emergència.

Característiques de les ambulàncies de suport vital bàsic

Totes aquestes unitats han de comptar amb la correcta identificació exterior que permet distingir clarament que es tracta d’una ambulància. Han d’estar retolades amb la llegenda SVB (Suport Vital Bàsic), amb la inscripció davantera en sentit invers, perquè pugui ser llegit per reflexió.

També han de comptar amb la correcta senyalització lluminosa i acústica de preferència de pas, tal com es disposa en la reglamentació corresponent.

La capacitat d’aquestes ambulàncies és d’un sol pacient, i la dotació de personal per a aquesta mena de vehicle és d’un conductor tècnic d’emergències sanitàries (TES) i tècnics sanitaris d’emergències (TES).

Equipament d’aquests vehicles

Les unitats de SVB compten amb un dispositiu de comunicació bidireccional entre el professional del SEM, el professional del centre de trucades i el control mèdic.

Com a cèdula sanitària disposa d’equip de ventilació i de control de la via respiratòria, equip de monitoratge i desfibril·lador extern semiautomàtic, que ha de servir per a ús pediàtric també. Així com material d’immobilització per a traumatismes, embenatges, kit obstètric, elements per al control d’una infecció i maletins de reanimació cardiopulmonar.

En cas de requerir servei d’una ambulància de suport vital bàsic compta amb nosaltres. Ens avalen més de 35 anys d’experiència. Contacta’ns!