GRUP LA PAU
  • Spanish
  • Català
  • Basque
ACCESOS

La Pau inicia el servei de la Xarxa de Transport Sanitari Urgent a Euskadi

  • La cooperativa destinarà un total de 56 unitats i ocuparà a unes 260 persones, amb un contracte de 3 anys i 2 més prorrogables

La Pau -cooperativa que presta servei de transport sanitari, adaptat i serveis preventius-, ha començat a operar a la Xarxa de Transport Sanitari Urgent (RTSU) d’Euskadi després d’adjudicar-se, el mes de març passat, el concurs convocat pel Govern Basc.

En aquest sentit, a partir del pròxim 1 d’agost, moment en què el servei ja estarà 100% operatiu a totes les poblacions de Araba i Bizkaia (Margen Derecha), La Pau prestarà servei a més de 825.000 usuaris i usuàries amb una flota titular de 23 unitats de Suport Vital Bàsic (SVB) i 4 unitats de Suport Vital Avançat amb infermeria (SVAe).

Aquesta adjudicació suposa un pas més per a l’expansió de La Pau, que tenia fins ara la seva àrea d’influència a Catalunya. Com ha explicat Vicenç Chicharro, president de la cooperativa, “estem molt il·lusionats ja que aquest servei és un premi al treball i esforç de tots aquests anys, i una oportunitat que ens situa en el panorama del sector sanitari a nivell estatal”.

Encara que oficialment el servei no comença fins a l’1 d’agost, des del passat 1 de gener La Pau està prestant el servei en les poblacions de Vitòria-Gasteiz, Agurain i Kanpezu després que l’empresa operadora fins a aquest moment abandonés el servei. A més a més, i ja dins del nou contracte, des del 16 de juliol una nova unitat SVB està situada en la població de Labastida per a reforçar l’assistència sanitària de la zona durant la temporada estival.