GRUP LA PAU
  • Spanish
  • Català
  • Basque
ACCESOS

Guia bàsica per passar un dia a la muntanya

Estiu és sinònim de vacances i això significa temps lliure per fer totes aquelles activitats que durant l’any ens costa més fer. Tant si ets un amant de la muntanya, com si vols fer una caminada suau per fer una mica d’exercici i que et toqui l’aire, a continuació t’oferim una sèrie de recomanacions perquè passis un dia inoblidable.

1- Planifica la ruta: Abans de començar qualsevol excursió, cal conèixer la ruta que es farà, els quilometres que té, el desnivell i la dificultat. Consulta per internet les pàgines web dels Parcs Naturals i quins són els recorreguts i les diferents opcions que tens. Si pots, imprimeix un mapa de la zona i segueix els panells indicatius i les marques GR corresponents.

2- Informa’t del temps: És imprescindible consultar la previsió meteorològica abans de passar un dia a la muntanya i si fa mal temps pensar un pla alternatiu. Pots trobar la informació detallada i actualitzada del temps a Catalunya a la pàgina oficial del Servei Meteorològic.

3- Ben calçat: Cal utilitzar sabates preparades per a l’ocasió, de muntanya o vambes, i han de quedar ben ajustades al peu, per evitar l’esquinç del turmell.  És important també portar uns bons mitjons perquè no ens surtin butllofes o ferides de les sabates.

4- Prepara amb cura la motxilla: La bossa d’un excursionista és molt important. Pensa que l’hauràs de carregar una estona, així que agafa allò que sigui totalment imprescindible:

  • Aigua o begudes per hidratar-te
  • Menjar com fruits secs o barretes de cereals per agafar forces. Si fas una ruta llarga, prepara un entrepà per dinar i una peça de fruita de postres
  • Agafa un jersei, el temps a la muntanya pot canviar en qualsevol moment
  • Utilitza la crema solar i una gorra per protegir-te del sol
  • Porta una petita farmaciola amb tiretes, gel per a les picades o una bena.

5- Cuida la natura: Cal gaudir de la natura i respectar-la alhora. No arrenquis plantes ni flors, ni provoquis cap dany a les espècies animals. Deixa l’espai tal com l’has trobat, net i sense deixalles i ves amb compte de no provocar cap incendi.

En cas d’accident, truca ràpidament al telèfon d’emergències 112 i informa de la situació.