GRUP LA PAU
  • Spanish
  • Català
  • Basque
ACCESOS

Guia bàsica per gaudir amb seguretat dels concerts i grans esdeveniments

Encara queden uns mesos perquè comenci oficialment el bon temps, però l’arribada de notícies confirmant artistes els principals festivals de música de Catalunya ja estan provocant que més d’un comenci a planificar les seves escapades estivals a aquests esdeveniments a l’aire lliure.

Els festivals són un espai per fer gaudir a un públic entregat i els cantants i grups no són els únics encarregats que així es compleixi. Més enllà del personal de l’esdeveniment, els cossos de seguretat es coordinen i s’organitzen per garantir una actuació ràpida i eficaç davant una situació de risc.

Grup La Pau ha exercit un paper fonamental a festivals com el Primavera Sound, el Festival Jardins de Pedralbes, el Sónar o el Festival Bioritme, entre altres esdeveniments. Com equip d’assistència sanitària. Grup La Pau realitza un paper clau atenent lesions tant lleus com greus que puguin derivar d’aquesta mena d’esdeveniments amb gran afluència de públic.

Grup La Pau està compromès amb la prestació d’un servei sociosanitari de qualitat, però com sempre és millor prevenir que curar, existeixen una sèrie de recomanacions a seguir davant l’assistència a un gran esdeveniment que, si bé no garantiran, sí que ajudaran enormement a obtenir un bon record d’aquesta experiència.

Porta la documentació amb tu

A més de les entrades a l’esdeveniment, és imprescindible portar el document d’identitat actualitzat i localitzat en tot moment. Per evitar la seva pèrdua o robatori és convenient utilitzar carteres poc voluminoses que puguin portar-se a butxaques, compartiments.

La importància de menjar alguna cosa

De la mateixa manera que és necessari tenir la bateria del mòbil carregada, per assistir a aquesta mena d’esdeveniments és important cuidar la nostra pròpia energia. Una alimentació rica en nutrients ajudarà a prevenir possibles esvaïments, marejos i/o desmais.

La importància de la hidratació!

A les paradetes dels festivals solen oferir alcohol, per això et recomanem que beguis de manera responsable, ja que, encara que sembli al contrari, l’alcohol provoca deshidratació. En qualsevol cas, és imprescindible mantenir un bon nivell d’hidratació a base d’aigua, per la qual cosa sempre serà la millor opció de consum.

És important recordar que si s’agafa el volant després d’haver consumit alcohol o altres substàncies que alterin la percepció, no només es posa en perill la pròpia vida, sinó les d’aquells que també es troben a la carretera.

Protegir la pell

Els agents externs resulten una font de perills per a la pell, davant els quals es pot respondre amb accions molt senzilles:

  • Utilitzar roba i calçat còmodes i adequats al temps meteorològic ajudaran a evitar possibles cremades, butllofes, ferides i/o talls.
  • Tant si l’exposició al sol serà prolongada com si no, és necessari aplicar crema solar d’alta protecció nombroses vegades al dia.

La informació és poder

Consulta la ubicació de les sortides d’emergència, els equips sanitaris i els equips de seguretat dins del recinte. Aquesta informació és possible trobar-la al lloc web i als punts d’informació dins del mateix festival.

Altres consells

Si diverses persones assisteixen en grup a l’esdeveniment, és recomanable decidir un punt de trobada davant d’una possible pèrdua de contacte o comunicació donada l’aglomeració de gent. Alguns recintes compten amb aquest tipus d’espais de trobada o retrobada, si no és el cas, és preferible evitar llocs on hi ha riscs que impliquin l’actuació o pas dels equips de seguretat o sanitaris.

No és possible controlar el comportament de la resta de la gent, pel que una actitud positiva, cívica i respectuosa ha de néixer sempre en primer lloc d’un mateix per afavorir la seguretat de tot el món.

Per últim, és important no dubtar a demanar ajuda als equips sanitaris presents si es produeix una lesió o accident al festival, ja que mai hi haurà un tractament més especialitzat i adequat que el d’aquests professionals, com els de Grup La Pau, poden dur a terme.

Si vols profunditzar en aquests consells o informar-te sobre les labors de Grup La Pau en la cobertura d’esdeveniments, contacta’ns.