GRUP LA PAU
  • Spanish
  • Català
  • Basque
ACCESOS
transporte sanitario no urgente

Grup La Pau signa un acord amb l’Hospital de l’Esperit Sant

Grup La Pau – cooperativa que presta serveis de transport sanitari, adaptat i serveis preventius – ha signat un acord amb l’Hospital de l’Esperit Sant, situat a Santa Coloma de Gramenet, per a proporcionar a la fundació, de manera permanent, una ambulància destinada al transport sanitari no urgent.

Aquest acord de col·laboració s’ha signat després de la realització d’una prova pilot, que es va iniciar el mes de gener passat, i amb la qual s’ha conclòs que, gràcies a la presència d’una ambulància no assistencial en el centre, es redueix el temps d’espera dels pacients que utilitzen aquest servei.

Fa ja 6 mesos, Grup La Pau, al costat de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant, van acordar impulsar una prova pilot per a implantar una ambulància de transport sanitari no urgent i operar de manera exclusiva per al centre hospitalari. L’objectiu d’aquesta era facilitar l’autogestió en el drenatge de pacients i millorar d’aquesta manera la qualitat de la informació oferta a usuaris i familiars sobre aquest servei.

La prova pilot va consistir a instal·lar una ambulància no assistencial en l’aparcament de l’hospital durant 12 hores diàries (de 10 del matí a 6 de la tarda) i es va habilitar un espai específic per a usuaris candidats a la utilització del servei de transport no urgent.

Amb gairebé 900 trasllats realitzats per l’equip de Grup La Pau, la valoració de la prova ha estat molt positiva, ja que s’ha incrementat la disponibilitat de llits d’hospitalització i al mateix temps s’ha reduït el temps d’espera en els trasllats interhospitalaris.

Pel que respecta a l’Hospital de Dia amb què compta la fundació, s’han prioritzat els trasllats de pacients oncològics i tractaments hematològics, amb l’objectiu de reduir dràsticament el temps d’espera després de la realització del tractament, amb una valoració també molt satisfactòria per part dels pacients que han fet ús d’aquest servei de transport no urgent

Aquest nou servei que oferirà Grup La Pau a l’Hospital de l’Esperit Sant, realitzarà de manera permanent serveis de transport sanitari no urgent, complint amb els requisits acordats per les dues organitzacions i establert en la instrucció del Servei Català de la Salut, que té per objecte establir el marc organitzatiu del transport sanitari.