GRUP LA PAU
  • Spanish
  • Català
  • Basque
ACCESOS
mascara supraglotica Igel

Grup La Pau realitza un estudi pilot amb la nova màscara supraglòtica I-gel

Grup La Pau realitzarà en les pròximes setmanes un estudi pilot, acordat amb el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), per a valorar l’adequació de l’ús de la nova màscara supraglòtica I-gel en les ambulàncies assistencials de suport vital bàsic (SVB). Actualment s’està utilitzant aquest ítem en tres ambulàncies del tipus B per a avaluar si és adequat el seu ús en aquesta mena de recurs i dotació.

A Euskadi, totes les ambulàncies urgents de Grup La Pau, tant del tipus B com C, ja estan equipades amb aquesta màscara. Actualment s’està impartint la formació teòrica necessària als diferents treballadors de la cooperativa, abans dels tallers pràctics previstos.

Què és la màscara supraglòtica I-gel?

És una innovadora cànula supraglòtica per a la gestió de la via aèria, elaborada en un elastòmer termoplàstic de grau mèdic tipus gel, suau i transparent.

La I-gel s’ha dissenyat per a crear un segellament anatòmic a nivell de les estructures faríngia, laríngia i perilaríngea sense necessitat de coixinet inflable, al mateix temps que evita els traumatismes per comprensió que poden produir-se amb els dispositius supraglòtics inflables.

Beneficis de la màscara I-gel

Aquesta nova màscara té nombrosos avantatges. Un dels més destacades és la seva inserció més fàcil, la qual cosa provoca un risc mínim de compressió dels teixits i l’estabilitat després de la seva introducció.

La I-gel està indicada per a mantenir la via aèria buida durant els procediments anestèsics de rutina i d’urgència en aquelles intervencions en les que els pacients en dejú requereixen ventilació espontània o ventilació per pressió positiva intermitent. També s’indica el seu ús durant la reanimació de pacients inconscients i com a conducte per a intubació mitjançant guia de fibra òptica en intubacions de dificultat coneguda o inesperadament difícils, per part de personal que compti amb la formació i experiència necessàries en l’ús de tècniques i dispositius de gestió de la via aèria.