GRUP LA PAU
  • Spanish
  • Català
  • Basque
ACCESOS

Grup La Pau quadruplica la prestació dels seus serveis preventius en esdeveniments estiuencs

La cooperativa badalonina ha cobert més de 1.500 esdeveniments durant aquest 2019, enfront als gairebé 500 actes en els quals va oferir els seus serveis preventius al 2015

El Primavera Sound, el Sónar, els World Roller Games, la Fira d’Abril de Barcelona i Les Santes de Mataró són alguns dels festivals i esdeveniments lúdics als quals l’equip sanitari ha donat cobertura aquest any

Barcelona, 06 d’agost de 2019 – La proliferació de festivals musicals i esdeveniments -concentrats sobretot entre els mesos de maig i setembre- en els últims cinc anys ha suposat per al Grup La Pau un increment aproximat del 260% de la prestació dels seus serveis preventius en aquest tipus d’actes.

Segons l’informe El hit de los festivales de música en España, se celebren prop de 850 festivals a l’any, els quals generen una mitjana de 360 ​​llocs de treball per festival
-130 directes i 230 indirectes-.

Així mateix, l’estudi destaca que només els 10 festivals més grans celebrats al territori espanyol atrauen 1,6 milions de persones. La concentració d’una gran multitud de públic, juntament amb la perillositat de l’esdeveniment i la presència de col·lectius vulnerables en un mateix recinte requereixen la presència obligatòria de serveis sanitaris.

La cooperativa badalonina, pionera en els serveis d’autoprotecció i resolució d’emergències sanitàries, ha cobert aquest any més de 1.500 esdeveniments, entre els quals destaquen el Primavera Sound, el Sónar, el Festival Bioritme, el Circuit Festival, les Santes de Mataró, els World Roller Games o la Fira d’abril de Barcelona. “La clau de l’èxit rau en el coneixement i adaptació a l’entorn i la naturalesa de cada un dels esdeveniments”, comenten els responsables dels serveis preventius de la companyia. “Analitzem tots els possibles riscos i oferim una ràpida resposta per a cadascuna de les necessitats, resolent in situ o efectuant el trasllat immediat a urgències en cas de diagnòstic o tractament hospitalari”.

Protocol d’actuació dels equips sanitaris

Per a la cobertura d’aquest tipus d’esdeveniments, Grup La Pau compta amb un equip de professionals format per tècnics d’emergències sanitàries, personal mèdic, infermeria i psicòlegs que realitzen en la infraestructura sanitària habilitada per a tal fi els primers auxilis.

En cas de derivació hospitalària, la cooperativa disposa d’una flota d’ambulàncies medicalitzada totalment renovada. “Els organitzadors de l’acte estableixen una zona determinada en la qual habilitem un box per donar assistència sanitària immediata. Així mateix, es tracta d’una àrea de fàcil accés amb l’objectiu que l’ambulància pugui sortir del recinte sense cap dificultat i amb el mínim temps possible “, destaquen.

Durant la celebració del festival, l’equip de professionals que integren l’operatiu es troba coordinat en tot moment amb les diferents forces de l’ordre i seguretat per tal de detectar, avisar i resoldre qualsevol tipus d’emergència que es produeixi. “Els nostres equips de serveis preventius garanteixen l’autoprotecció de l’esdeveniment sense dependre de qualsevol ajuda de mitjans o recursos externs”.

Atencions més comuns

En els esdeveniments de gran afluència, com ara els festivals de música, les atencions sanitàries més freqüents són les lesions traumàtiques o contusions accidentals, agressions, abusos o intoxicació per substàncies, cremades, descompensacions de malalties cròniques per deshidratació i atenció als menors que es perden.