GRUP LA PAU
  • Spanish
  • Català
  • Basque
ACCESOS
sostenibilidad

Grup La Pau amb la sostenibilitat

Grup La Pau és una cooperativa al servei de la ciutadania que presta servei de transport sanitari, adaptat i serveis preventius, i creu en el poder i la responsabilitat de les empreses i organitzacions per millorar el que ens envolta.

Des de Grup La Pau mantenim una forta aposta per la sostenibilitat, així com per la sensibilització de la importància del medi ambient. Coneixem l’impacte que aquest té a la nostra salut. Per aquest motiu, estem invertint a generar autonomia pròpia de consum amb plaques fotovoltaiques a la nostra principal instal·lació logística a Badalona. D’aquesta manera disminuïm el nostre impacte mediambiental i contribuïm a la millora del canvi climàtic.

 

Coneixes les nostres plaques fotovoltaiques?

Al mes de novembre de 2020, amb la finalitat de reduir el nostre consum energètic i potenciar els recursos naturals, es van instal·lar 56 plaques fotovoltaiques a la coberta de les nostres instal·lacions de Badalona.

Actualment, després de gairebé dos anys, podem afirmar que la seva instal·lació ha suposat la reducció de 45,5 tones de CO2 i 18,41 tones de carboni. Aquestes dades corresponen a la plantació de 2.491 arbres.

Per altra banda, durant el mes de març, que va ser el mes amb menys insolació a Barcelona des de 1968, vam consumir 63.331,14 KW en el total de les instal·lacions, és a dir, a Badalona, Bilbao i Vitoria-Gasteiz. De la mateixa manera, vam generar 9.084,27 KW. Per tant, el nostre grau d’autoconsum va ser del 14%.

Les últimes dades que tenim, del mes d’abril, ens indiquen que durant aquest mes la reducció va ser de 3,82 tones de CO2. A més, es va estalviar 1,54 tones de carboni, el que equival a la plantació de 209 arbres.

 

Sabies que Grup La Pau compta amb vehicles sostenibles?

Això no és tot. Seguint amb el compromís i la cura del nostre planeta, comptem amb una flota de vehiclesentre la qual es troben les ambulàncies 100% elèctriques.

Cal destacar que, es tracta de les primeres ambulàncies 100% elèctriques de Catalunya i d’Espanya. Concretament, són vehicles sostenibles que funcionen a la perfecció per tal de portar a terme funcions de transport sanitari no urgent.

El transport sanitari no urgent és un tipus de transport que es caracteritza per ser el que s’encarrega del trasllat especial de persones que, per una impossibilitat física, no poden utilitzar el transport ordinari per desplaçar-se fins al centre mèdic on han de rebre la seva assistència mèdica. El transport sanitari no urgent també cobreix el traslladat del pacient des del centre mèdic fins al seu domicili un cop ha rebut assistència mèdica.

Pel que fa a les ambulàncies 100% elèctriques, és important mencionar que no generen  emissions contaminants i, per tant, es mouen amb més llibertat per les diferents poblacions en les quals operem.

Vicenç Chinarro, president de Grup La Pau, va indicar durant la presentació d’aquests nous vehicles que “amb la incorporació d’aquestes ambulàncies elèctriques fem un pas endavant per convertir els vehicles operatius en vehicles sostenibles”. 

Grup La Pau també compta amb el distintiu de garantia de qualitat ambiental per a tots els altres vehicles que conformen la seva flota assistencial. Es tracta d’un distintiu, concedit pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, que reconeix que la flota d’ambulàncies de Grup La Pau compleix els requisits d’excel·lència ambiental, més enllà dels establerts per la normativa vigent.

En definitiva, aquestes accions i reconeixements mostren el fort compromís de Grup La Pau amb la societat i les necessitats o preocupacions de la ciutadania.

Des de Grup La Pau apostem per la cura del medi ambient!