GRUP LA PAU
  • Spanish
  • Català
  • Basque
ACCESOS

Grup La Pau, adjudicatària del servei de transport sanitari urgent a Euskadi

  • El contracte, que entrarà en funcionament abans de l’estiu, tindrà una vigència màxima de 5 anys
  • Grup La Pau destinarà un total de 56 unitats i ocuparà a unes 280 persones

Grup La Pau -cooperativa que presta servei de transport sanitari, adaptat i serveis preventius- és la nova operadora de transport de servei sanitari urgent a Euskadi, concretament de la província d’Araba i de la Margen Derecha de Bizkaia, després de guanyar el concurs de servei de transport sanitari urgent i assistència a emergències sanitàries per a la xarxa de transport sanitari urgent (RTSU) convocat pel Govern Basc.

En uns 3 mesos, la cooperativa badalonina prestarà el servei a més de 825.000 usuaris i usuàries, i ho farà amb una flota de 23 unitats de suport vital bàsic i 4 unitats de suport vital avançat amb infermeria. El contracte, que contempla un pressupost total de licitació de 68.795.240 €, tindrà una vigència de 3 anys amb 2 prorrogables.

Amb aquesta adjudicació, Grup La Pau fa un pas endavant i expandeix els seus serveis més enllà de la seva àrea d’influència a Catalunya. Una notícia molt esperada i que en paraules de Vicenç Chicharro, president de la cooperativa, “és un premi a la feina ben feta durant tots aquests anys i ens situa dins del sector sanitari a nivell estatal ”.

Grup La Pau s’ha imposat a competidors com les autòctones Larrialdiak Anbulantziak (del grup andalús SSG) i Ambulancias Maiz, a la murciana Ambulancias Martínez Robles i a la companyia pertanyent al gegant HTGroup (resultat de la fusió entre Ambuibérica i Emeru), Ambulancias Rodrigo.

Servei des de l’1 de gener

Tot i que el nou contracte entrarà en funcionament en unes setmanes, des de la matinada de l’1 de gener, la cooperativa badalonina presta el servei a les poblacions de Vitoria-Gasteiz, Agurain i Kanpezu, després que el Departament de Salut del Govern basc informés el passat 30 de desembre a la direcció de Grup La Pau de l’abandonament de l’empresa operadora fins al moment