GRUP LA PAU
  • Spanish
  • Català
  • Basque
ACCESOS

Gaudeix de la platja i piscina amb tota seguretat

Sol, calor, estiu… què et ve al cap? Un gelat, vacances, temps lliure, llargues sobretaules amb la família i també una capbussada refrescant a la platja o la piscina per fer fora aquesta xafogor, això sí, sempre amb compte i seguint totes les mesures de seguretat.

L’estiu d’enguany està sent diferent, no ho podem negar. Anem tots amb mascareta, ens rentem més sovint les mans i mantenim distància de seguretat, però això no vol dir que no puguem gaudir d’un dia a la platja o a la piscina. Això sí, cal que segueixis al peu de la lletra les següents indicacions:

  • Mantingues la distància de seguretat: Com saps, és una de les mesures imprescindibles per fer front al coronavirus i també s’aplica a platges i piscines. Busca un lloc on puguis mantenir la distància de dos metres i fes cas de les indicacions dels socorristes o del personal autoritzat.
  • La mascareta és obligatòria: Recorda que és obligatori sempre que no es pugui garantir la distància de seguretat. Cal que la portis posada durant el trajecte fins a la platja o piscina i que la guardis amb compte quan et vulguis banyar. Sabem que fa calor i sovint ens molesta, però és per a la seguretat de tots!
  • Posa’t crema, la teva pell t’ho agrairà: Cal protegir-se del sol, faci un dia radiant o estigui ennuvolat. Posat crema a tot el cos i utilitza una gorra per protegir-te. Cal posar-se la crema abans d’anar a la platja o la piscina i posar-se’n novament de manera regular durant tot el dia.
  • Hidrata’t: Els dies que fa molta xafogor sovint ens notem més xafats. És important mantenir-nos ben hidratats, per això et recomanem que omplis les cantimplores amb aigua o begudes refrescants i que beguis tot sovint.
  • Vigila de prop els infants: Cal que els més petits sempre estiguin acompanyats d’un adult quan es banyin i que utilitzin maneguets, flotadors o ‘bombolletes’. Si esteu a la platja, us recomanem que us banyeu on hi ha socorristes i sobretot, feu cas del color de les banderes.
  • Entra a poc a poc a l’aigua: Abans de capbussar-te cal que et mullis bé la panxa, els canells i el clatell. Després, entra a poc a poc a l’aigua, especialment si acabes de dinar, has fet exercici intens o has pres durant molta estona el sol.

Finalment, i en cas d’emergència, fes cas dels socorristes i del personal de salvament. En cas contrari, recorda que sempre pots trucar al telèfon d’emergències 112.

Gaudeix amb responsabilitat de la platja i la piscina!