GRUP LA PAU
 • Spanish
 • Català
 • Basque
ACCESOS
ambulancia SVB

Equipament d’una ambulància SVB

En Grup La Pau comptem amb una flota de 178 vehicles sanitaris condicionats per a la prestació de serveis de transport sanitari urgent, no urgent, transport adaptat i serveis preventius. En aquest article, coneixerem l’equipament d’una ambulància SVB, és a dir, d’una ambulància assistencial de suport vital bàsic.

En què consisteix una ambulància SVB?

Una ambulància SVB és un vehicle adaptat i dissenyat per a l’assistència sanitària bàsica en cas d’emergència. De fet, la seva principal funció és la d’atendre les urgències i emergències extrahospitalàries en l’origen, així com traslladar als pacients que el requereixin en les adequades condicions clíniques de suport i manteniment fins al centre hospitalari o metge. Un exemple d’actuació d’una ambulància SVB és en el cas d’un accident.

L’ambulància SVB forma part de la nostra flota de vehicles catalogada com a transport sanitari urgent (TSU) i es divideix en tipus B.

Quin és l’equipament d’aquest tipus d’ambulàncies?

En primer lloc, és important assenyalar que la capacitat d’una ambulància SVB és d’1 pacient. Quant a la dotació personal, l’ambulància SVB compta amb un equip format pel conductor tècnic d’emergències sanitàries (TES) i els Tècnics Sanitaris d’Emergències (TES).

Perquè l’ambulància SVB s’identifiqui i distingeixi fàcilment ha de portar una correcta identificació exterior amb la llegenda SVB (Suport Vital Bàsic), i la inscripció davantera ha d’estar en sentit invers perquè pugui ser llegit per reflexió. A més, ha de circular amb els senyals òptics i acústiques.

Un recurs necessari que formen part de l’equipament de qualsevol ambulància SVB és el dispositiu de comunicació bidireccional entre el professional del SEM, el professional del centre de trucades i el control mèdic.

D’altra banda, l’ambulància SVB també disposa d’equip de ventilació i control de la via respiratòria, d’equip de monitoratge i de desfibril·lador extern semiautomàtic, que ha de servir per a ús pediàtric també.

Altres recursos que formen part de l’equipament són:

 • Material d’immobilització per a traumatismes
 • Embenatges
 • Kit obstètric
 • Elements per al control d’una infecció
 • Borses químiques de calor i fred
 • Aparells de mesurament per a controlar el pols i la tensió del pacient
 • Ampulario i sondes vesicals, nasogàstriques, catèters, bisturís, agulles i sedes per a sutura.
 • Maletins de reanimació cardiopulmonar

Tecnologia capdavantera en l’equipament de l’ambulància SVB

Cal destacar que en Grup La Pau apostem per una tecnologia capdavantera per a donar un servei professional de qualitat. Per aquest motiu, el tipus d’ambulància SVB, juntament amb la resta dels vehicles que formen part de la nostra flota, disposen de recursos tècnics d’última generació que garanteixen la intervenció i el traslladat immediat dels pacients amb les màximes garanties.

En definitiva, la tipologia d’ambulància SVB, juntament amb tot el transport sanitari urgent, s’efectua amb unitats mèdiques condicionades amb els últims recursos tecnològics i un quadre de professionals mèdics d’excel·lència que realitzen una atenció sanitària in situ per a garantir l’estabilitat del pacient.

En cas de necessitar el servei d’una ambulància SVB confia en nosaltres. Ens avalen més de 35 anys d’experiència. Contacta’ns!