GRUP LA PAU
  • Spanish
  • Català
  • Basque
ACCESOS

El SEM posa en marxa els Equips de Coordinació Clínica i Operativa per donar suport a les ambulàncies

El Servei d’Emergències Mèdiques de la Generalitat de Catalunya ha posat en funcionament els anomenats Equips de Coordinació Clínica i Operativa (ECO) amb l’objectiu de donar suport, durant les 24 hores del dia, als serveis d’ambulàncies i els seus equips a la regió Metropolitana Nord (ECO-1) i a la regió Metropolitana Sud (ECO-2).

La unitat, que ja estava activa a Barcelona (ECO-0), s’estén a les dues regions metropolitanes per ajudar als equips SVB i SVA en aquelles situacions més complexes a nivell clínic i operatiu, consolidant d’aquesta manera, la segona resposta assistencial.

Els ECO, que estan formats per un metge/gessa i un tècnic d’emergències sanitàries (TES) amb un elevat grau d’experiència i capacitació, també tenen com a funció fer d’enllaç entre la Central de Coordinació Sanitària del SEM (CECOS) i els equips del carrer, així com entre els diferents dispositius al carrer. Això permet tenir una traçabilitat i un control continu de la situació i optimitzar els recursos.

Des de Grup La Pau valorem molt positivament la notícia, ja que suposa un reforç molt important per als equips actuals en dues àrees densament poblades. David Tapia i Mònica Pardo són els dos TES que hi participen per part de Grup La Pau.

Finalment, cal destacar que els equips ECO treballen amb un Vehicle d’Intervenció Ràpida (VIR) amb funcions i material d’electromedicina específic i d’última generació que permet donar suport tecnològic en situacions complexes. En el disseny de les necessitats de la unitat hi han participat activament els mateixos professionals.

*Fotografia: Els TES Mónica Pardo y David Tapia | @XaviBlanco