GRUP LA PAU
  • Spanish
  • Català
  • Basque
ACCESOS

Consells pràctics per a la tornada a la feina

Tot just deixem enrere un agost atípic de vacances per tornar a teletreballar o treballar presencialment. Si ets una de les persones que ha de tornar al seu lloc de treball de manera presencial, diàriament o de manera puntual, a continuació t’oferim una sèrie de consells perquè ho facis de la manera més segura, sense posar en risc la teva salut ni la dels teus companys:

Abans de res, és important que davant de qualsevol possible símptoma et quedis a casa, així com si has estat amb contacte amb una persona que ha donat positiu per coronavirus o formes part d’un grup de risc per edat, malaltia o altres circumstàncies.

1- Si pots, vés a la feina caminant o en transport privat: Sempre que sigui possible és convenient acudir al lloc de treball caminant o en transport individual com la bicicleta o la moto. En cas d’utilitzar el transport públic, recorda que és obligatori l’ús de la mascareta en tot moment, així com mantenir la distància de seguretat a les andanes, parades i a l’interior del vehicle.

Alhora, és important que evitis tocar elements comuns com baranes, barres, portes i finestres o botons i és aconsellable fer ús de les escales en lloc de l’ascensor. Recorda rentar-te molt bé les mans un cop arribis al teu lloc de treball.

2- La mascareta, recomanada: La mascareta no és obligatòria al lloc de treball, sempre que es pugui garantir la distància de seguretat i no es realitzi cap tasca que comporti mobilitat dins l’espai de treball. En el cas dels desplaçaments al lavabo o a sales adjuntes, cas posar-se la mascareta així com amb la interacció amb els companys.

3- Renta’t les mans periòdicament: Cal que et rentis les mans curosament amb aigua i sabó o gel hidroalcohòlic només en arribar, així com abans de marxar. Mentre siguis a la feina renta’t també sovint les mans.

 4- Mantén la distància de seguretat sempre: En tot moment, cal mantenir la distància d’un metre i mig amb la resta de companys. Cal evitar també, en la mesura del possible, les encaixades de mans, abraçades i petons.

 5- No et toquis la cara ni els ulls: Encara que t’acabis de rentar les mans, no et toquis ni freguis la cara, els ulls o la boca, pot ser una font de contagi.

 6- Evita les reunions presencials: Sempre que puguis fes les reunions per via telemàtica per evitar així el contacte amb altres persones i la trobada de molta gent en un espai tancat.

És molt important seguir tots i cadascun dels consells anteriorment esmentats per frenar la propagació del coronavirus. Junts, ens en sortirem!