GRUP LA PAU
  • Spanish
  • Català
  • Basque
ACCESOS
ambulancias

5 curiositats sobre les ambulàncies

En el sistema sanitari mundial les ambulàncies tenen un paper fonamental perquè permeten traslladar de manera immediata als diferents pacients.

Es coneix com a ambulància als vehicles que estan dissenyats i destinats per al transport de ferits i malalts. Aquest tipus de vehicle porta incorporats els elements de cura i auxili necessaris.

Hi ha una gran quantitat de curiositats que envolten el món de les ambulàncies. Encara que moltes d’elles són bastant conegudes, unes altres no ho són tant i són interessants de destacar:

El terme ambulància

La paraula ambulància prové del verb llatí ambulare que significa caminar. Fa referència al servei mèdic que es prestava en les guerres, on es transportava als ferits en lliteres i carretons.

L’ambulància més ràpida del món

L’ambulància més ràpida del món es troba en Dubai. Aquesta ambulància es diu Lotus Evora, i pot arribar a aconseguir velocitats pròximes als 300 quilòmetres per hora. Igual que la resta de les ambulàncies, està totalment equipada amb els instruments necessaris per a atendre els pacients que poguessin necessitar els seus serveis.

Per què les ambulàncies porten el nom a l’inrevés?

Això és perquè al circular en situació d’emergència, els vehicles que la precedeixen puguin veure el nom correctament reflectit en el retrovisor.

La primera ciutat a utilitzar ambulàncies

Londres va ser la primera ciutat del món a utilitzar ambulàncies. Va ser durant una epidèmia de còlera que va assotar la capital londinenca en el segle XIX, quan els governants van decidir utilitzar carruatges per a poder estalviar temps i així poder traslladar a més pacients.

Quins requisits ha de complir el personal d’ambulància?

Els tècnics de les ambulàncies han de tenir el títol de Tècnic en Emergències Sanitàries (TES). Per part seva, els metges que prestin servei en les ambulàncies, han de demostrar coneixements avançats sobre tècniques de reanimació i suport vital. Els infermers han d’estar en possessió del seu títol i conèixer també les tècniques nomenades anteriorment. I finalment, els auxiliars d’ambulàncies, han d’haver cursat els estudis de capacitació per a l’ús de desfibril·ladors semiautomàtics.