GRUP LA PAU
  • Spanish
  • Català
  • Basque
ACCESOS

5 consells per teletreballar de manera eficient

Si estàs llegint aquest post, segurament siguis una de les moltes persones que està teletreballant des de casaA causa de la pandèmia, el teletreball s’ha convertit en la nova modalitat de treball i menjadors, habitacions i altres racons de casa, s’han transformat en el nou espai de treball. Per això, en el següent article et volen donar alguns consells perquè teletreballis de manera còmoda i alhora rendeixis al màxim. Som-hi! 

  1.  Fixa’t un horari: És important que estableixis una rutina i que diàriament tinguis un horari més o menys similar. Fixa’t una hora d’inici i una de fi de la jornada i planifica, si pots, les pauses que faràs. Et recomanen que t’organitzis en funció de les teves necessitats familiars i també en les hores que siguis més productiu. D’aquesta manera et serà més fàcil complir amb els horaris i rendir el màxim durant l’estona de treball.
     
  2. Utilitza roba còmoda i un bon espai de treball: Roba còmoda no és sinònim de pijama; així que una bona dutxa i posa’t roba que et sigui pràctica i arregla’t; ja veuràs com et sents millor i no et donarà la sensació que vas del llit a la taula de treball i al revés.  D’altra banda, també és important que tinguis un bon lloc de treball. Encara que estiguis a la taula del menjador, procura tenir una bona il·luminació, un espai de treball ordenat on et sentis còmode, i una bona cadira, ja que la teva esquena t’ho agrairà. 

  3. Fes pauses regulars i estira el cos: El fet de teletreballar, ens ha fet perdre el desplaçament fins a la feina. Això vol dir que si abans caminàvem una mica, encara que hi anéssim amb transport públic o privat, ara ja no fem. Per això és important que regularment t’aixequis, caminis una mica, estiris el cos i relaxis la ment. Tan important és estar concentrat en la feina com aprendre a desconnectar durant uns minuts. Ah, i no oblidis dedicar estones a realitzar activitat física, tant la teva ment com el teu cos ho agrairan!

  4. Intenta mantenir el contacte amb els teus companys: Encara que ara et serà més complicat, et recomanem que mantinguis el contacte amb els teus companys de feina. D’aquesta manera, combatràs la possible sensació de solitud i serà una mica com si els tinguessis més a prop. Això sí, tampoc n’abusis i contacta-hi per qüestions laborals.

  5. Evita distraccions: Les xarxes socials o l’ordinador ens poden jugar males passades i convertir-se en enemics mentre teletreballem. Evita distreure’t amb les xarxes socials personals o navegant per pàgines webs que t’interessin. Una bona idea és reservar-te una estoneta durant el dia per dedicar-la al lleure.